Un tânăr mai mult sau mai puțin nebun să se încurce cu politica, sub atenta supraveghere a soției, IONUȚ SIBINESCU, a candidat independent la alegerile locale din iunie. Și a str14193582_10210483393148068_649031775_nâns 3000 de voturi. Un record pentru județul ăsta unde PSD defilează ca un MAJUR, cu steagul înainte, și ceilalți stau cuminți la coadă, doar-doar le-o veni rândul. De la statutul de independent Ionuț Sibinescu a ales ALDE MEHEDINȚI, de unde putem trage concluzia că această formațiune politică a mai câștigat 3000 de voturi. Și un om!

-Care sunt avantajele și dezavantajele unei candidaturi independente în administrația publică locală?
-Dezavantajele sunt, în primul rând, că nu ai logistica unui partid care să te sprijine, și când spun logistica mă refer cel mai mult la oamenii din secția de votare. Orice partid parlamentar pleacă cu un plus, cu o armată tehnică de 390 de oameni care sunt reprezentanții acelui partid în secția de votare, oameni pe care îi plătește statul și care, este normal, marea majoritatea a lor, chiar dacă unii derapează spre alte partide, susțin acea formațiune politică. Ca independent, îți depui candidatura, semnăturile și intri în luptă. Și te izbești, efectiv, de un zid. Nu trebuie să ascundem faptul că marea majoritatea a oamenilor angrenați politic au în spatele lor un interes. De cele mai multe ori în județe mici, cum este și Mehedințiul, acest interes se referă la diverse funcții pe care militanții unor partide le promit. Ca și candidat independent nu ai ce să promiți oamenilor pe care-i strângi în jurul tău, să-ți promoveze ideile. Este teribil de greu. Te trezești în ziua alegerilor că nu ai unde să suni să întrebi care este situația. Nu ai un feedback, în noaptea în care se numărăr voturile, probabil cele mai importante ore ale unei competiții electorale, trebuie să suni la unul și altul ca să-ți dea și ție câteva date. Nu ai absolut nici un control, nu ai nimic. Eu, oricum, sunt foarte mândru de rezultatul pe care l-am obținut, cele 3000 de voturi, dar nu trebuie să uităm că în Mehedinți a fost PSD, PNL, ALDE, PMP iar pe locul 5 subsemnatul, care am strâns voturile strict pe ce am reușit să conving oamenii, și pe campania mea de candidat independent. Ce mă dezamăgește, și sunt oarecum frustrat în privința asta, este că nu am mai întrunit 456 de voturi, atât îmi mai trebuiau pentru a obține mandatul de consilier județean independent. Am vrut să ofer locuitorilor județului Mehedinți o alternativă, am spus că pot să văd rezultatul și ca un eșec, dar și ca un succes. Să nu uităm că este cel mai bun rezultat obținut vreodată de un independent în Mehedinți. Restul sunt vorbe-n vânt, dacă e să ne luăm după unul și altul. La lansarea mea în campania electorală am spus că vreau să-mi continui cariera politică.
-Mai crede lumea în promisiunile partidelor politice?
-Da, lumea crede în continuare, nu vă faceți probleme. Eu nu am ales să mă duc către un partid anume, dar nu putem să nu vorbim despre faptul că PSD a obținut un scor zdrobitor, unul dintre cele mai bune scoruri obținute vreodată în Mehedinți.
Este un fapt de apreciat și tocmai de aceea cred că oamenii încă mai cred în promisiunile electorale în acest județ.
-Ce ar putea aduce în plus ALDE pe scena politică locală?
-Ar aduce un alt actor, ar fi un alt actor pe scena politică, asta este, de altfel, și esența democrației: cât mai mulți jucători pe scena politică, o ofertă politică diversificată, în așa fel încât oamenii să poată alege. Nu vorbim de o tocăniță de 30-40 de partide, dar nu putem rămâne în 2-3 mari partide, iar oamenii să fie limitați în alegerea lor strict în acele partide.
-De la ce partid așteptăm căldură la iarnă?
-În mod normal nu ar trebui să așteptăm căldură de la un partid politic. În contextul în care lucrurile ar fi trebuit să fie foarte clare. Știu că termenul acelei firme care ar fi trebuit să facă noua centrală este în primăvară, nu în această toamnă, oamenii, din punct de vedere contractual, sunt în termen, nu au nici o depășire sau altă problemă. Ei își respectă înțelegerea. Ca să primim căldură de la Termo este teribil de greu. Termo este în faliment, situația politică era cu totul și cu totul alta anul trecut față de anul ăsta. Să nu uite nimeni că oamenilor din Severin, anul trecut, Guvernul de atunci le-a plătit 20 de milioane de lei ca să aibă căldură. Anul trecut s-a primit această sumă prin voință politică, prin lobby. Eu nu cred că în momentul de față conjuctura politică actuală ne favorizează a mai primi încă un astfel de cadou. Chiar am primit un cadou anul trecut și asta este de apreciat de la acel Guvern…
-De ce ALDE și nu PNL sau PMP?
-Dinainte de a afla rezultatul, pot să spun chiar din timpul campaniei electorale și după, Viorel Palașcă a fost omul care m-a îndemnat întruna să văd partea plină a paharului în ce mă privește. A încercat să mă convingă că nu trebuie să renunț la cariera mea politică și că acest rezultat este unul foarte bun. Nu am ales politic avantajos într-un fel sau în altul. Asta este. Eu sunt și rămân același Ionuț Sibinescu, orice ar spune unii și alții, cu părțile mele bune și rele.

St. JUST

 

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *