O zi pentru o țară

_DSC1086 (Custom)

Slăbuț și anul ăsta de 1 Decembrie. Încă o dovadă că, departe de toate frământările vieții de zi cu zi, totul capătă un ritm cotidian liniștit ca o paradă militară. Severineanul vrea și altceva, nu numai discursuri mai mult sau mai puțin electorale, severineanul încă mai crede într-o schimbare. Par examplu, aș fi dorit să văd, înainte sau după parada militară, pe DON COSTEL, cum defilează cu iahtu ăla de jdemii de euro, și cu fătuci pe el, numai bune îmbrăcate-n costume populare, să moară partidele de necaz că, dincolo de poftele omenești ale liderilor tot mai rămâne ceva și pentru gura (sau limba) unora.

La fel de bine cum aș fi vrut să-l văd pe onor domn deputat RODIN TRAICU în brațe cu un ditamai butoi de apă grea, pentru țărișoara asta, sau pe musiu Virgil Popescu, defilând alături de chinezii care veniseră să salveze economia, Severinul, RAAN-ul și pe Adi de la Topleț, și au nimerit taman la Izvorul Bârzii, unde extravilanul se ceartă de zor cu intraVILELE unora.
Aș fi vrut să văd, de asemenea, principalii lideri politici și parlamentarii Mehedinţiului, cum defilează, nu cu izmenele-n băț, că au de toate pe la casele lor, să defileze, mai degrabă, că tot e decembrie, lună de bilanț, cu pancarte pe care să scrie „Eu am făcut pe dracu!“, „Eu l-am terminat pe tac-su!“, „Eu sunt tot aşa sărac cum mă ştiţi!“, „Dacă mă votaţi la anu, eu vă fasolesc ciolanu!“
Vise, taică, vise!, ar spune mucaliţii de pe margine, care abia aşteaptă să termine fanfara, s-o facă la stânga-nprejur şi să epateze prin afişarea-n geamurile celor mai selecte localuri din Severin, cu sau fără autorizaţie de la ISU. Nu am văzut alături de noi, ăştia care mai trăim pe aici, pe musiu Manolache, finul lui Victor Viorel, pe Şerban Nicolae, avocatul interlopului ăluia de la „centru“, pe „puşcăriabilul“ Chiuariu, pe nea Petre Daea, esenţa unui partid şi a unor vremuri de mult apuse.
Unii politicieni locali încă se mai simt în cocina proprie ca într-un jacuzzi alimentat cu spumele lor de ură și de „lasă, bă, că ştiu eu mai bine cine-i ăla!“, şi, în neputinţa noastră şi în scârba lor primordială că trăiesc, totuşi, printre noi, simpliştii, râd de se zrduncină foliile fumurii de pe geamurile maşinilor de lux. La ce dracu le-or trebui folii la maşini, nu ştiu! Nu pe noi ne reprezintă îmbuibaţii ăştia, adevăraţii prosperi ai unui oraş care nu ştie să investească decât în cimitire?!
Nu mai cred în nicio schimbare şi nici în STRADĂ, la fel cum ştiu şi simt că, la alegerile de anul viitor, or să fie tot ĂŞTIA de ACUM, vopsiţi funcţie de politica promovată prin birturi sau prin paturile doamnelor selecte cărora noi, simpliştii, le spunem curve.
Aş fi dorit să văd cum depune o coroană sau o jerbă de flori partidul interesului național și-al generalului izmenit… Pe dracu, interes! În schimb, a venit Ionuț Sibinescu şi a luat „ochii unora“, care nu ştiau în ce partid să-l încadreze, că a depus între ăia şi ailalţi!
Asta e! A fost o zi pentru o ţară locuită de oameni simpli, că şmecherii sunt afară, ba la studii plătite de tăticu politician, ba la şmangleală îngăduită de mama ministru! O zi şi o ţară diferită faţă de ceea ce vedem la televizor, color!
St. JUST

P.S. Apropo, aud că pe la Primăria Severin este un angajat… care nu este, că e plecat prin Europa, şi ar fi bine mersi dacă nu ar fi într-o… puşcărie! Cîrjane, tată, nu ştii nimic? Ori nu e din partidul tău?…
P.S. 2. Budulane, prin Piaţa Sârbilor „mulg „unii lapte de zor de la nişte dozatoare. Nu te gândi la alte dozatoare, prostii, că e post, şi nu e frumos să strici… CONCURENŢA!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*