S-a unit dreapta la Orşova. Cine-i roaba ? Cine-i robul ?

_DSC5929 (Custom)
Joi, 5 iunie a.c., la Orşova s-a consfiinţit prima mare fuziune locală între două partide politice până mai ieri adversare: PDL şi PNL. A lipsit, însă, „maestrul de ceremonii“, nelipsitul Negulescu, acest „machiavelic“ personaj care nu se lasă până nu plimbă orşovenii-n telegondolă şi nu le dă aer condiţionat de submarin. Din partea PDL a participat Adrian Cican, demisionar din funcţiile deţinute într-un PDL fără nici o „vână“ politică, în ultima vreme, iar PNL a fost reprezentat de Dan Ovidiu Papavă. Doi reprezentanţi ai unei alte viziuni politice în cadrul formaţiunilor lor politice, doi lideri care sper să îndrepte ceva în Orşova şi în Consiliul local. Este de neînţeles această uniune, fără lumânări, naş, moş, tortul miresei şi alte chestii de-astea simandicoase, la fel cum este de neînţeles absenţa celui mai mare liberal al Orşovei, nimeni altul decât primarul ION MANEA. De altfel, am întrebat fuzioniştii pe unde-i primarul, şi am înţeles că, la alegerile europarlamentare s-ar fi afişat prin buricul târgului cu un fular roşu la gât, semn că-n Orşova politica e un curcubeu de toată frumuseţea. Depinde de cine… „strică ploile“! Dan Papavă şi Adrian Cican şi-au dat, simbolic, mâna, întru propăşirea unei drepte care-a început cu stângul. Şi când spunem asta ne referim la următoarea declaraţie: „Consiliul Local Orşova se află în acest moment în blocaj total. Consilierii aflaţi la putere doresc dizolvarea Consiliului Local, soarta orşovenilor fiind una extrem de fragilă. Trebuie reamintit orşovenilor că, încă din septembrie 2013,în Consiliul Local Orşova, PNL a încetat să mai existe, atât eu cât şi Adrian Cican fiind excluşi din rândul consilierilor cu acordul prefectului. Consilierii PDL şi PNL doresc la unison să continue împreună în cadrul CL Orşova în vederea punerii în aplicare a unei strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung a municipiului. Dorim aprobarea PUG în Orşova deoarece nu avem un astfel de plan, rezolvarea parţială a încălzirii locuinţelor prin anvelopare ţinând cont de faptul că dorim pentru viitor un studiu de fezabilitate a unui program de încălzire prin cogenerare, dar şi realocarea sumelor bugetare pentru Orşova, Consiliul Judeţean Mehedinţi alocând acestui oraş doar 200 de milioane de lei vechi”, declara Dan Papavă.
În doi de mandat alături de PSD, domnul Dan Papavă nu a vorbit niciodată atât de frumos despre durerea orşovenilor şi nevoile lor, aşa că-i acordăm „circumstanţe atenuante“, în perspectiva noilor alegeri prezidenţiale care se apropie. Cât priveşte dizolvarea Consiliului local, o concluzie se impune, totuşi: de ce nu demisionează, la momentul actual, toţi consilierii PDL şi PNL din Consiliul local Orşova, pentru a vedea şi orşovenii cum îşi frânge gâtul actuala putere? Ar fi cea mai potrivită soluţie nu numai pentru orşoveni şi problemele lor, ci şi pentru clasa politică locală recent fuzionată de la Orşova, care se complace într-o situaţie deranjantă şi penibilă, la urma urmelor. Cu atât mai puţin ne interesează o eventuală fuziune anunţată de Adrian Cican între PDL şi PNL din Sviniţa, Dubova, Eşelniţa, Iloviţa şi Podeni: „Proiectul de unificare a dreptei se află într-o fază destul de avansată, însă aici, la Orşova, a fost depăşit acest stadiu. Suntem înaintea structurilor naţionale şi judeţene. Sperăm în primul rând, deblocarea cât mai urgentă a situaţiei din Consiliul Local Orşova, una extrem de gravă. Să nu uităm că de astăzi s-a început blocarea conturilor primăriei, consilierii aflaţi astăzi la putere neînţelegând faptul că banii oraşului nu sunt ai lor sau a unui partid, ci ai orşovenilor. Primăria Orşova plăteşte acum o amendă penală de 174 de milioane de lei vechi, bani ce trebuiau plătiţi de consilierii locali şi nu de populaţie. Primăria mai are de plătit o amendă penală de 346 milioane lei vechi. Toate acestea se întâmplă datorită faptului că actualii consilieri PSD votează spre aprobare orice şi oricum. Majoritatea orşovenilor se roagă tot mai des ca cei de la DNA să revină în Orşova şi să cureţe oraşul de cei ce au aruncat localitatea în caracatiţa sărăciei şi a mizeriei”.
Dacă un lider al PDL a ajuns să creadă că numai DNA-ul poate să cureţe un oraş în care, până acum ceva vreme, erai consilier local, fuziunea asta în premieră naţională care s-a întâmplat la Orşova nu mai are nici un rost. Dreapta asta, pe lângă faptul că a-nceput cu stângul, a dat şi cu capul în pragul de sus.
St. JUST

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*