“Dacă vom schimba oamenii lor cu ai noştri, vom risca să avem acelaşi gen de reacţie cum este azi”


-De ce acum?
-Am vrut să fim alături de cei care protestează în stradă în acest moment, mai ales că avem aceleaşi cereri. Şi mai este un aspect: membrii noştri de partid îşi doreau cu tot dinadinsul să protesteze chiar dinainte de a începe aceste manifestări proArafat. Datorită modului în care trăim, există o anumită tensiune în rândul populaţiei şi oamenii îşi doreau să iese în stradă, să mai reducă din această tensiune.
-Cine pierde şi cine câştigă în eventualitatea unor alegeri anticipate?
-În primul rând are de câştigat România. În măsura în care tu, ca şi coaliţie de guvernare, ai sub 20% încrederea populaţiei, e clar că nu mai poţi conduce şi alegerile anticipate sunt o necesitate. În al doilea rând, şi USL are de câştigat pentru că în acest moment este primul în preferinţele electoratului. Şi suntem pregătiţi să conducem România.
-Am văzut şi mesaje anti-clasa politică în toată ţara…
-Suntem conştienţi de aceste mesaje şi, în mare măsură, oamenii au dreptate. Suntem obligaţi, dacă venim la guvernare, să încercăm să schimbăm percepţia despre politicieni şi actul politic. Dacă vom schimba doar oamenii lor cu ai noştri, fără a pune pe funcţii oameni capabili şi morali vom risca să avem acelaşi gen de reacţie a populaţiei cum este azi.
-Se poate vorbi de libertate şi dictatură cu cărămida-n mână?
-Sunt reprobabile manifestările de acest gen, cu cărămida-n mână, şi atât liderii USL la nivel naţional, cât şi noi, cei local, suntem total împotriva acestor gen de manifestări. După cum aţi văzut, am protestat paşnic, fără incidente şi aşa vom face până vom scăpa de actuala guvernare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*