Am ajuns să plătim şi „căldura“ hoţiilor de la R.A.A.N.

Primăria Drobeta Turnu Severin a solicitat înfiinţarea unei comisii speciale care să verifice facturile primite de severineni în luna decembrie 2013, facturi care sunt duble faţă de luna noiembrie, deşi în plan meteorologic a fost mai cald în decembrie decât în noiembrie. RAAN a trimis Primăriei municipiului, la data de 31 decembrie 2013, o factură în valoare de 785.970,76 lei, ceva mai mult decât dublu faţă de factura lunii noiembrie, de 335.789,95 lei. Comisia de verificare a facturilor va fi formată din reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii, şi va avea şi un expert contabil.

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Gherghe, primarul municipiului şi Nicolae Drăghiea, prefectul judeţului au organizat ieri, 3 februarie a.c., o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate facturile destul de mari emise de RAAN pentru energia termică livrată populaţiei pe parcursul lunii decembrie 2013.
Primarul Constantin Gherghe şi-a arătat nemulţumirea faţă de faptul că, deşi luna decembrie a fost una destul de călduroasă, factura la subvenţia pentru populaţie a fost mărită cu 120% faţă de luna noiembrie, lună ce a avut totuşi temperaturi mai scăzute. „Ne-a suprins, în mod neplăcut, factura pe luna decembrie 2013, factură ce este cu 120% mai mare ca în noiembrie, ştiut fiind faptul că în luna decembrie vremea a fost destul de călduroasă. În luna noiembrie 2013 am avut, conform facturilor emise de RAAN, un consum de 15.264 metri cubi, preţul fiind de 335.000 lei. În luna decembrie 2013, consumul a fost de 35.000 de metri cubi, preţul fiind de 785.970,76 lei.  Pare nejustificată factura RAAN-ului, cu o cantitate de peste 20000 metri cubi mai mulţi…”.
La rândul său, Adrian Duicu a anunţat faptul că va fi constituită o comisie mixtă de specialişti care să cerceteze această situaţie, iar raportul acestei comisii va fi făcut public. „N-aş vrea nici să politizăm evenimentul, nici să-l ducem în derizoriu, important este să ne facem cu foarte multă responsabilitate această treabă, iar raportul final va fi prezentat şi va fi analizat de organele de anchetă. (…) Sunt instituţii care trebuie să ia măsuri pentru că ajungem în pericolul ca în martie-aprilie oamenii să fie nevoiţi să renunţe la mâncare şi medicamente pentru a-şi plăti energia termică“, declara Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean.
MIHAELA G.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*