Un profesor a pus degetul pe rană şi a arătat faţa adevărată a unui învăţământ cuprins de scârba politică. Elevul, căruia i se spune că învăţământul este GRATUIT, e „muls“ şi de unii şi de alţii.„Puşculiţele“ lor să trăiască, că de-aia e democraţie!

DSC_4945 (Custom)

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, 20 ianuarie a.c., la sediul PDL Mehedinţi, profesorul Dana Trancotă a afirmat, printre altele:
„Până când să tot cerem bani de la părinţi? Pe de-o parte, plătim impozit pe salarii, impozit care este în bugetul de stat şi care finanţează învăţământul. Pe de altă parte plătim taxe şi impozite la primărie, Primăria ar trebui în mod normal să se ocupe de administrarea şcolilor. Pe de altă parte, părintele trebuie să plătească fondul clasei dar şi fondul şcolii. Trebuie să mai plătească bani pentru cărţi şi auxiliare didactice. Dacă se duc într-o şcoală de fiţe şi nu numai trebuie să-i cumpărăm copilului şi uniformă. Trebuie să asigurăm copilului şi transportul, şi aşa mai departe. Aasta le-am spus aşa la o enumerare cât se poate de rapidă. În condiţiile în care, copiii care învaţă la liceul din Vânju Mare provin din familii extrem de sărace, la mine-n şcoală, la mine în clasă, unde sunt profesor diriginte, am peste 40% copii care primesc bursă, bani de liceu. Adică, bietul copil primeşte bursă şi tu te duci după aia şi-i mai ceri şi tu nişte bani pentru fondul clasei, fondul şcolii, uniformă, cărţi, auxiliare şi aşa mai departe?“
Alte comentarii sunt de prisos!
St. JUST

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *