PDL ar da bani „de pomană” din buget…

Elevii din liceele orşovene care vor împlini anul viitor 18 ani ar putea primi bani “de pomană” în data de 12 august. Mai exact, din partea celor “cu naşu-n suflet” (să trăiască , să-nflorească) câte 200 lei pentru fiecare tinerel, să aibă acolo de-o bere, pe caniculă.

DSCN1840 (Custom)
Cel puţin, asta au cerut pedeliştii printr-un proiect dedicat “tinerilor care bat la poarta maturităţii”. Că dacă locuri de muncă tot nu le-au putut crea cât au fost la putere în mandatul trecut, măcar să-i ajute să intre puţin “confuzi” în viaţă. Cu iniţiativa asta, PDL speră să mai astupe câteva guri şi s-o mai pună de ceva voturi de la proaspeţii “cetăţeni majori ai oraşului”. USL le-a votat proiectul pedeliştilor, dar nu prea; pentru că în raportul anexat proiectului scrie clar că se vor aloca fonduri “în funcţie de resursele bugetare existente şi de celelalte priorităţi ale municipiului”. Şi dacă tot s-au apucat să facă… protecţie socială de dreapta, nici cei foarte bătrâni nu au fost uitaţi de pedelişti, astfel că aceştia din urmă au solicitat şi câte 500 lei pentru cuplurile care şi-au stat alături 50 de ani. Aici, probabil s-au gândit că, la o anumită vârstă, un ban deoparte pentru copîrşeu ar fi bineprimit.
Dar dacă tot sunt ei aşa generoşi cu banii din bugetul negestionat de ei, şi tot vor să facă pe simpaticii, ce-ar fi să mărească lista? De ce n-ar milui şi cuplurile nou formate? Sau proaspăt pensionaţii? Ori noii şomeri? Sau chiar cei abia veniţi pe lume? Dar văduvele, răniţii, internaţii în spital sau beţivii oraşului, de ce nu s-ar regăsi pe listă? Păi de ce unii trebuie să fie mai cadorisiţi ca alţii? De ce atâta discriminare printre populaţie? Că dacă tot e… “pomană”, măcar să fie pentru tot contribuabilul.
M.C.

1 comentariu

  1. Stimate M.C. ati uitat sa enumerati si masa de manevra din „California”, cu prime cuprinse intre 50-100 de lei pentru fiecare vot. Daca o sa-mi spuneti ca banii sunt din fonduri private, o sa-mi rezerv timp sa va explic cum vin ei de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*