Când toată lumea se aştepta mai puţin, având în vedere „războiul“ Duicu-Gherghe din ultima perioadă, gen ŞOC, SENZAŢIONAL, NU SE POATE, DOM’LE!, ei bine, parteneriatul Duicu-Gherghe funcţionează, merge bine, şi nu are nevoie de critici, mai mult sau mai puţin îndreptăţite. Principalul este să facă treabă la Mehedinţi, că de-aia i-au ales oamenii, principalul este să dezvolte judeţul şi oraşul. Poate că primarul Gherghe încă nu este „copt“ pentru o funcţie politică, dar nici nu cred că are acum nevoie de aşa ceva. Învaţă, pe parcurs, de la Adrian Duicu, un mentor care demonstrează, şi a ştiut, din punct de vedere politic, că poţi fi şi altcumva în politică, dezvoltând o reţea de oameni care pot şi trebuie să facă.
Ieri, Adrian Duicu şi Constantin Gherghe au organizat o conferinţă de presă în care s-au dezbătut probleme municipiului şi ale Consiliului Judeţean. Redăm, în continuare, câteva aspecte:
„Dacă tot am discutat despre fondurile europene şi despre nedreptatea care s-a produs începând cu finele lui 2012 şi a continuat până în această vară, şi v-am spus de câteva ori despre aplicarea, nejustificată şi nedreaptă, la data respectivă de corecţii financiare pe proiectele derulate, de aproape 8 milioane de euro. N-am putut să stăm aşa, nu ne-am găsit liniştea nici eu nici preşedintele Consiliului Judeţean, ni s-a părut nedreaptă această situaţie. Astfel, în cursul săptămânii trecute practic ni s-au rambursat 24 de milioane 200 mii lei, echivalentul a aproape 5,5 milioane euro, corecţii, bani cu care ne-am achitat linia de credit pentru aceste fonduri europene. Urmează să mai primim în jur de 2,5 milioane de euro, alte corecţii, bani pe care îi vom folosi în această toamnă sau în primăvară pentru investiţii pe domeniul public. Era normal să se întâmple aşa, eu sper ca situaţia să se dezgheţe din primăvară definitiv, dacă luăm în calcul şi arieratele suportate în toamna lui 2012, în mod cert, cu toate că poate unii răutăcioşi nu şi-ar fi dorit ca la nivelul municipiului să continue investiţiile, eu zic că trebuie să gândim pozitiv. Începând din 2014 investiţiile vor merge în acelaşi ritm ca şi cel în care s-au derulat până acum, adică vom continua reabilitarea a tot ceea ce însemană domeniu public, parcări, vom continua sistemizarea şi fluidizarea sistemului rutier din municipiu chiar dacă unii au criticat acest lucru realizat prin sensuri giratorii, noi o să continuăm pentru că realitatea a demonstrat că sunt eficente aceste sensuri, trebuie să finalizăm iluminatul public în tot oraşul şi, vom continua cu realibilitarea în totalitate a locurilor de joacă. De asemenea, vom continua şi cu realizarea tuturor parcurilor, ne propunem ca la finele lui 2014-2015 domeniul public să fie finalizat în proporţie de 90%.
Sper să putem reabilita şi cele două artere principale, bulevardul Tudor Vladimirescu şi Splaiul Mihai Viteazul. Dacă vom rezolva şi acest lucru, domn preşedinte, eu pot să spun că la nivelul municipiului în mare parte ne facem datoria. Sper să avem şi puterea şi capacitatea şi resursa financiară să îndeplinim aceste obiective, cu o singură condiţie: să-i întrebăm şi pe cetăţeni dacă sunt priorităţile lor, aşa a fost întotdeauna, i-am întrebat şi pe ei. Indiferent cât am fi noi de isteţi şi de deştepţi întotdeauna legătura cu cetăţenii, consultarea cu ei este cea mai bună cale ca să spunem că ne-am atins obiectivul după o perioadă de mandat. Este nevoie de consultarea cetăţenilor, este cheia succesului, o vom aplica în continuare”, declara primarul Constantin Gherghe._DSC7170 (Custom)

ADRIAN DUICU:
„Consiliul Judeţean are o datorie de 7,5 miliarde lei de plătit pentru Blocul materno infantil”

„Acum ceva timp vă spuneam de sumele de bani care au intrat în fondul primăriei şi vineri au intrat 240 miliarde lei, 5,5 milioane euro, corecţii achitate de primărie. Ştiţi foarte bine că guvernul Ponta a luat decizia ca toate arieratele pe care primăriile, consiliile judeţene le au, să fie reglate de guvernul Ponta. Primăria Drobeta Turnu Severin avea o corecţie de circa 8 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Mehedinţi de aproape 3,5 milioane de euro. În afară de sumele care au intrat la Consiliul Judeţean a fost primită suma de 148 miliarde de lei, circa 3,5 milioane euro, tot o corecţie pentru deficienţele la unele lucrări cum ar fi DJ 606, DJ 670, DJ 508 şi la Muzeu. La ora actuală vorbim despre o Primărie fără datorii, care se poate dezvolta în continuare şi care poate moderniza oraşul, iar discuţiile pentru priorităţile cetăţenilor sunt cel mai important mijloc prin care poţi să comunici cu cetăţenii, şi să ajungem la concluzia că în 2016 să lăsăm ceva concret după noi, proiecte, nu datorii.
Putem vorbi, de asemenea, la ora actuală, de un Consiliu Judeţean fără datorii, rămânem deocamdată cu suma de 7,5 miliarde lei care o plătim lună de lună, timp de 10 ani de zile, contractată de fostul Consiliu Judeţean cătree BRD pentru blocul materno infantil, asta e, trebuie să achităm şi această datorie. Este un angajament financiar extraordinar de mare pentru Consiliul Judeţean. Sper ca la finele lui 2016 să putem vorbi de un raport final de activitate în care să vorbim de un oraş dezvoltat, de un oraş civilizat, poate printre primele din România”, declara şi Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

„ŢARA SEVERINULUI”, organism prin care factorii locali vor atrage fonduri europene

„Aş vrea să completez, dacă se poate, ca să mai destindem atmosfera, să vă spun că perspectiva 2014-2020 a UE este diferită. Trebuie să ne gândim la rezolvarea problemelor acestui judeţ şi împreună cu Consiliul Judeţean, câteva ONG-uri de la nivelul judeţului şi 10 primării din zona Clisurii şi zona turistică, de munte, ne-am gândit să ne constituim practic într-un organism care să atragă investiţii. Este o nouă viziune pe care UE o aplică pentru Europa de Răsărit, şi consultându-ne cu firme de renume am făcut acest organism cre se numeşte ŢARA SEVERINULUI, organism prin care să atragem fonduri de 300 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Până la finele lunii octombrie vom avea agreement-ul UE şi începând cu 2014 vom accesa fonduri pe această structură, aşa cum a făcut-o până acum Craiova, ca şi centru separat. Numai noi să fim în stare, pentru că până acum Drobeta Turnu Severin concura pe o sumă venită la Agenţia de dezvoltare cu alte judeţe”, preciza Constantin Gherghe, primarul municipiului.

St. JUST

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *