reclama ta aici

Interpelare parlamentară cu privire la Reabilitarea DN 57 pe raza judeţului Mehedinţi

Domnule Ministru,

Drumul naţional DN 57 leagă toate localităţile din judeţul Mehedinţi aflate pe clisura Dunării (municipiul Orşova şi comunele Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa) de reşedinţa de judeţ municipiul Drobeta Turnu Severin, reprezentând totodată şi singura cale de comunicaţie rutieră ce face legătura cu Moldova Nouă şi Oraviţa. Drumul naţional DN 57 se află în administrarea DRDP Timişoara – SDN Orşova.
Pe de altă parte, DN 57 asigură o dezvoltare a activităţilor economice, în special cele de turism, pe clisura Dunării, zonă prioritară pentru investiţii conform Strategiei Dunării.
Drumul naţional DN57, pe sectorul aflat pe teritoriul judeţului Mehedinţi se află într-o avansată stare de degradare. În perioadele cu ploi abundente circulaţia este îngreunată sau de multe ori întreruptă datorită căderilor de pietre de pe versanţi sau a alunecării terasamentului.
Lucrările de consolidare şi reabilitare s-au executat pe teritoriul judeţului Caraş Severin şi doar puţin pe raza judeţului Mehedinţi.
Vă rog domnule ministru să îmi comunicaţi dacă pentru 2013 aţi alocat bani pentru continuarea reabilitării DN 57 pe sectorul aflat în judeţul Mehedinţi (limită judeţ Caraş Severin – intersecţia cu DN 6) şi care este strategia CNADNR cu privire la acest drum naţional?

Senator Marius Bălu

Be the first to comment on "Interpelare parlamentară cu privire la Reabilitarea DN 57 pe raza judeţului Mehedinţi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*