0

Moţiunea MARIUS BĂLU de la PDL Mehedinţi

Share ITShare on Facebook
Facebook

DSC_3774 (Medium)Joi, 7 martie a.c., Vasile Blaga a fost prezent la Drobeta Turnu Severin pentru a-şi prezenta moţiunea ROMÂNIA DREAPTĂ, PDL-POLITICA DINCOLO DE LOZINCI, în faţa unei organizaţii PDL mai rătăcită ca niciodată, după dezertarea liderului Mihai Stănişoară. Alături de Vasile Blaga au ţinut să fie prezenţi Raluca Turcan, Cezar Preda, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Gheorghe Flutur, Mircea Hava. Gazda evenimentului a fost senatorul Marius Bălu, alături de care au mai venit, surprinzător, Cornel Ghiţă, Adrian Cican, Mircea Sevastian Grosu, lipsind – motivat sau… motivaţi, probabil! – Ion Mîţu, Andi Nodiţ, consilieri judeţeni şi locali încă ai PDL Mehedinţi.
S-a discutat nepermis de mult despre fuga lui Stănişoară, în condiţiile în care atenţia trebuia să se se îndrepte spre refacerea şi reorganizarea filialei PDL Mehedinţi, o filială din care au plecat oameni de valoare şi pedelişti convinşi tocmai datorită modului de lucru al fugarului M.S.
„Nu uitaţi că suntem singurul partid în care este competiţie. Partidul ăsta e mai viu ca oricând. Haideţi să fim realişti şi vă vreau optimişti în privinţa viitorului PDL. Moţiunea Vasile Blaga nu face altceva decât să relanseze această competiţie“, spunea Gheorghe Flutur.
„Apa trece, pietrele rămân. Îmi place că v-aţi mobilizat exemplar, v-a mobilizat destul de repede Marius Bălu, şi asta mă impresionează. Indiferent ce va fi în viitor, palmaresul PDL nu-l poate lua nimeni, iar Vasile Blaga nu trebuie să-mi promită mie nimic, eu, ca militant vechi al PDL ştiu că urmează o muncă asiduă“, spunea şi Cezar Preda.
Ei bine, de munca asta asiduă, la PDL Mehedinţi, se va ocupa senatorul Marius Bălu, şi nu este nici un motiv să credem că nu se va ţine de treabă. În mandatul 2008-2012 Marius Bălu a ştiut să gestioneze un judeţ, a ştiut să-şi apropie primarii şi problemele lor, a ştiut să comunice şi să dezvolte. În plan politic nu se poate spune că a fost în umbra lui M.S., în condiţiile în care erau momente în care nici umbra respectivului nu-şi mai făcea probleme de conştiinţă.
Cu toate lipsurile, avantajele şi dezavantajele, senatorul Bălu este dator să reclădească PDL Mehedinţi şi încrederea într-un partid de opoziţie viabil, la ora actuală, pe scena politică locală. Va fi interesant de următir „lupta“ politică Marius Bălu-Adrian Duicu, dar şi „lupta“ administarztivă. Adrian Duicu a fopst un fidel observator al lui Marius Bălu în mandatul trecut şi mizează, acum, pe susţinere mai multă în încercarea de a dovedi că alegerea la preşedinţia Consiliului Judeţean nu a fost o lovitură dată lui M.S.
Vom avea ocazia să vedem, de acum încolo, şi pe omul politic Marius Bălu, opozantul cel mai serios din toate punctele de vedere, dar şi preşedintele de partid care pleacă, într-un fel, de la zero într-o – eventuală – luptă politică locală şi cu liberalul M.S. Adevărata miză o să rămână, de departe, progresul evident al liderului Marius Bălu, în defavoarea regresului inamicilor politici. Timpul are răbdare cu toată scena politică locală şi acest timp este decisiv pentru senatorul Bălu.
St. JUST

stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *