A debutat, în sfârşit, şi formaţia de balerini a CS SEVERIN, pe stadionul Municipal, în prezenţa a mii de severineni care s-au săturat să vadă fotbalul-spectacol la televizor şi au venit să marcheze debutul pe teren propriu. Învăţaţi, din principiu, cu rezultate gen 0-0, 1-1, 2-2, severinenii au asistat la un fel de balet organizat, în care 22 de – cică! – fotbalişti au alergat ca bezmeticii după o minge, supravegheaţi îndeaproape de un arbitru care a tremurat de pomană o oră jumate pe teren.
Ce viziune, ce strategie, ce „joc de glezne“, chestii răsuflate, pentru că nici ASTRA GIURGIU, ocupanta unui loc fruntaş în Liga 1 nu a arătat mai nimic. În comparaţie cu ai noştri, desigur, care s-au lovit între ei cu mingea, de câteva ori, de parcă îngrămădirea asta aiuristică pe teren ar mai respecta scheme sau indicaţii de pe margine. Jerry, tată, pune-i la muncă, să lase dracu mingicăriile, că nu venim la stadion să vedem miuţele dintre blocuri. Luni seara am putut răsufla uşuraţi când portarul nostru Panagopoulos ne-a salvat de vreo două-trei ori de la dezastru, sau când Olah a respins de pe linia porţii. A mişcat ceva, de la noi, Dorel Stoica, Tole şi cam atât. Costea a fost şters de tot, parcă fără chef de joc, fără vlagă, Joel Thomas a încercat să aducă un suflu nou dar cam târziu, din păcate. Poate că este un punct important, ca şi celelalte şapte pe care le-am obţinut tot aşa, chinuit, dar nu este normal s-o ţinem tot aşa. N-am văzut, în 95 de minute de joc, cu tot cu prelungiri, un şut la poarta Astrei, care să-l întindă pe Lung jr. cât poarta, de parcă ai noştri n-ar şti cum se face chestia asta. Mulţi ştiu, dar au o frică ancestrală în ei, o frică de victorie că poate, cine ştie ce li se întâmplă dacă bat şi ei, măcar o dată, pe Municipal. Vreţi spectatori cât mai mulţi la meciurile de acasă? Marcaţi! Severineanul nu se mulţumeşte cu ocazii aeriene care seamănă cu debarcările de paraşutişti în careu, doar-doar vede arbitrul şi indică punctul de la 11 metri, aşa cum nici nu agreează ideea că „bine c-am scăpat c-un egal, că putea fi mai rău!“
Ca să credem în salvarea de la retrogradare, Jerry Gane trebuie să-i lase liber pe fotbalişti, să joace cum îi taie capul, fără scheme tehnice, care să-i încurce tactic, dar să nu încurce porţile, la o adică. Panagopoulos şi Olah au fost oamenii zilei la Severin luni seara. Până la viitorul meci acasă, să ne contrazică Jerry Gane, dacă are curaj. Dacă nu, să intre-n teren şi să ne arate cum se şutează, cum se ameţeşte adversarul fără să te doară capul, cum se face spectacol a la Messi, că ăla e extraterestru deja. Să joace Jerry Gane pentru 5000 de severineni sărăciţi de încă o bucurie, a victoriei!
Aşa să v-ajute Dumnezeu, că-i cel mai valabil „arbitru“!

KRONIKAR

By stjust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *