Monthly Archives: December 2018

De la C.S.M. DROBETA

În perioada 14-15.12.2018 în Serbia la Nis a avut loc Turneul Internațional ‘’Naissus’’ care a adunat la start 260 sportivi de la 31 de cluburi din 4 țări: ROU, SRB, MAK, BUL. CSM Drobeta Turnu Severin încheie anul competițional 2018 cu acest concurs de verificare care a fost o lecție de învățare pentru câțiva dintre… Read More »

EROUL DOREL BOARĂ

EROII MEHEDINȚENI AI REVOLUȚIEI ROMÂNE Regimul comunist a fost instaurat în România prin forţă, ajutat de o putere străină, în 1945. Tot prin forţă, fără ajutor extern însă, a fost şi doborât. Ani lungi și grei s-au luptat cu arma în mână în zona de munte şi colinară a ţării români adevăraţi pentru răsturnarea acestui… Read More »

Câți oameni cu drept de vot are România

”Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 30 noiembrie 2018 este de 18.942.269, cu 3.603 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 31 octombrie 2018 figurau în Registrul electoral 18.945.872 de alegători români”… Read More »

Nici pușcăria nu mai e ce-a fost…

Proiect de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenția la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an. Legea oferă posibilitatea ca cei condamnați în aceste condiții și care nu au pedepse totale mai mari de 5 ani să poată executa pedeapsa acasă fără brățară eletronică. Mai exact, potrivit proiectului,… Read More »

N-avem PORT, că venea Peștișorul de aur. Bine că avem Moș!

Ca să nu rateze fotografia anului 2018, Primarul s-a așezat lângă cel mai tânăr Moș al Palatului, Valentin Vasilescu, care, grav ca o locomotivă cu aburi, aștepta cuminte, doar-doar s-o găsi prin sac chemare de-al doilea mandat. Pierdut printre cadourile și copilașii care asistau la scenă, vicele Daniel făcea poze.

CONSTANTIN STANA, IN MEMORIAM

  Au trecut deja doi ani de la plecarea dintre noi a celui care a fost CONSTANTIN STANA – profesor, scriitor, publicist, dar mai cu seamă un coleg și un prieten căruia îi simțim lipsa în multe dintre momentele vieții noastre. Dispariția sa fulgerătoare și, implicit, prematură nu poate fi compensată decât prin amintirile prietenilor,… Read More »