Monthly Archives: October 2018

„Cu 20 de milioane de euro facem o centrală nouă…”

Iarna asta este mai aproape decât orice campanie electorală, și o să vedem efectele ei imediat. Până acum, de bine, de rău, am scăpat, ba cu trenul de păcurină oprit într-o haltă sau alta, de parcă cineva s-ar juca de-a batjocoreala, ba cu spălăcitul unor țevi iarna trecută, ba cu avarii nenumărate menite să disturbe… Read More »

„Oamenii sunt mulțumiți cu ce au ei acasă”

GABRIEL ROCEANU

Interviu cu domnul GABRIEL ROCEANU, director general CRAMA OPRIȘOR, despre lipsa forței de muncă la țară: Nu avem forță de muncă câtă ne trebuie, dar pot să vă spun că echipa noastră este solidă, performantă. Ideal pentru noi, la cules, ar trebui să fie cam 200 de persoane pe zi, dar nu sunt, ci sunt… Read More »

Interzis la meditații…

Ministerul Educaţiei a adoptat Codul de etică pentru profesorii din învăţământul preuniversitar. Documentul prevede  interzicerea meditaţiilor contra cost cu elevii de la clasă, dar şi acceptarea unor sume de bani sau alte bunuri materiale din partea şcolarilor. Profesorilor le este interzis să mai ofere meditaţii contra cost elevilor de la clasele unde predau, dar şi… Read More »

Viața… votului la țară

Județul Mehedinți a avut 287 de secții, iar procentul voturilor pe lista suplimentară a fost de 15,12%, adică 9.293 voturi dintr-un total de 61.446. În 184 de secții ponderea votului pe listele suplimentare e mai mare decât media națională. Mai mult, în 96 secții, toate în zona rurală, voturile „speciale” au însemnat peste 20% din… Read More »

Oameni pentru oameni

„Costinel are doar 2 ani si este singura bucurie a vietii mele. Momentul în care am devenit mamă a fost cel mai minunat din viața mea… Visam deja cum ne vom juca împreună, cum vom alerga amândoi, cum ne vom plimba de mână prin parc și cum vom râde fericiți împreună. Toate visele mele s-au… Read More »

COLTU’ PINGUINULUI

Mi-a bătut aseară la poartă, trimis, probabil, de Bogdaprostu sau de tanti Nuța Cucu, cititorul uman dă presiune și tensiune dîn calorifere, un nene simpatic, care știa mai multe despre politică decît bărzăunesc eu pă sticla televizorului la prînz și sara, că dimineața stau pă terasă, în centru la strasse și-mi beau cafeaua frunzărind o… Read More »