Monthly Archives: September 2016

Suflet de hinovean

10802038_1374902806138115_5568611701678227184_n

Au început să se miște lucrurile și în Drobeta Turnu Severin. Oamenii necăjiți nu mai sunt singuri și, după toate semnalele care ne parvin de la factorii decizionali, nu se pune nici problema lipsei agentului termic care ne va încălzi la iarnă, alături de eforturile candidaților la alegerile parlamentare. Un suflet mare, mai mare decât… Read More »

Se pare că IARNA ASTA NU VA FI A FOSTULUI PRIMAR GHERGHE

c-gherghe-6-custom

GHERGHE DANSÂND CU…CĂLDURĂ! Asistăm, de ceva vreme, mai precis de când Marius Screciu a preluat fotoliul de PRIMAR al Severinului, la un veritabil duel mediatic și de anvergură în ceea ce privește furnizarea agentului termic în iarna care se apropie, iarna parlamentarilor și a șoriciului, cum zic unii mucaliți. Ba că o să vină căldura… Read More »

Parlamentarii mehedințeni n-au nevoie de BALA. Încă…

dsc_6304-custom

În localitatea Bala se află, încă din 1977, de când a fost construit, HOTELUL CERES, clasificat la două stele, hotel care a promovat Bala mai mult decât au făcut-o parlamentarii mehedințeni de-a lungul vremii. Nu din 1977 încoace, ci din 1989. Și, cu câteva mici excepții, putem spune că nu prea s-a schimbat nimic în… Read More »

De ce oare citim mai mult vara?!

Nu mă voi deda la exerciţiul listelor de lecturi estivale, deşi nu-l dispreţuiesc deloc, dimpotrivă. Am observat însă că se citeşte mai mult în anotimpurile „lungi şi lenevoase”, iarna şi vara. În cele de tranziţie, ne grăbim încolo şi încoace, confiscaţi de prezentul diurn, de profesie, de narcoza afirmării, de „număratul bobocilor”, de una-alta… Dacă… Read More »

Schemă de ajutor de minimis pentru meșteșuguri și artizanat

artizanat

Operatorii economici din domeniul meșteșugurilor și artizanatului vor beneficia de ajutor de minimis în condițiile în care Guvernul a adoptat astăzi, la propunerea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimis – Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului – în politicile economico-bugetare și… Read More »

Viața dincolo de lume

dsc_0007-custom

Pe tanti Calistiţa Vintilani sau Calistiţa lui Păcală, cum îi mai spun unii localnici din Izverna, nu trebuie s-o cauți cum cauți cu telecomanda programul National Geographic pe televizor. Trebuie să ai răbdare, să înțelegi cărările șerpuite ale dealurilor și așezarea pomilor și, mai ales, trebuie să te uiți în sus, unde cerul se deschide,… Read More »