Monthly Archives: July 2014

Spectacol aerian, dar şi la sol, la Balota

_DSC8754 (Custom)

Severinenii au putut urmări, cu sufletul la gură, acrobaţii aeriene, luping-uri şi salturi cu paraşuta, toate într-o demonstraţie de zile mari în cadrul show-ului aviatic „Drobeta Fly In”, organizat de ENDRE MOLNAR pe Aerodromul de la Balota.   A devenit deja o tradiţie ca la sfârşitul lunii iunie elita aviaţiei din Aeroclubul României să se… Read More »

Panarama Mehedinţiului

_DSC9332 (Custom)

panaramă, panarame s. f. (pop., peior.) 1. persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă. 2. scandal, gălăgie. 3. femeie de moravuri ușoare. Politica locală orşoveană nu a avut niciodată un specimen precum CONSTANTIN NEGULESCU, viceprimar actual, un fel de „secera şi ciocanul“ vremurilor de tristă amintire, în care statul la coadă după… Read More »

Structura anului şcolar 2014-2015

Anul şcolar 2014-2015 va începe pe data de 1 septembrie 2014 şi se va încheia pe 31 august 2015, însumând 36 de săptămâni de cursuri, adică 177 de zile lucrătoare. Astfel, cursurile pentru anul şcolar 2014-2015 vor debuta oficial la 15 septembrie (în perioada 1-15 septembrie doar cadrele didactice se vor prezenta la unităţile de… Read More »

Să-l trezească cineva şi pe VIRGIL POPESCU!

_DSC5728 (Custom)

Luni, 30 iunie a.c., pe la ora 13,00, s-a trezit şi Virgil Popescu, un liberal „rătăcit” prin Severin, să facă o conferinţă de presă şi să ne spună ce frumos a fost la Congresul Partidului Naţional Liberal, unde a fost ales vicepreşedinte (apropo, şi Duicu e vicepreşedinte!), cum galbenul partidului se prelingea pe pereţi ca… Read More »

Avem şi noi CAVALERII VINULUI…

_DSC9238 (Custom)

Obiectivul ordinului cavaleresc este de a menţine vinul drept patrimoniu cultural comun. Ordinul European al Cavalerilor Vinului este o organizaţie culturală care şi-a propus să promoveze valorile locale şi vinul, privit ca un bun cultural, o parte a identităţii naţionale. Acţiunile cavalerimii sunt caracterizate de voluntariat. Principiul de bază după care cavalerii se călăuzesc este… Read More »