Category Archives: INEDIT!

Prof. Dr. MITE MĂNEANU – Istoric al boierimii oltene

Prefaţă la volumul „Istoricul Mite Măneanu la 70 de ani”, coordonator Eugen Petrescu (Editura Rotipo, Iaşi, 2017) Istoriografia a constituit principala manifestare a culturii laice la români, importanța ei fiind susținută cu înflăcărare de cărturarii noștri în perioada de renaștere națională de la 1848 (Revoluția Română de la 1848 fiind „expresie a procesului de afirmare… Read More »

Ultimul partizan în viață împlinește 87 de ani

Dintre partizanii care au luptat în anii 1948-1954 alături de colonelul Uţă şi apoi, după moartea acestuia, în “bandele” care s-au format din supravieţuitori în Munţii Banatului şi ai Mehedinţiului, mai este în viață doar unul: NICOLAE CIURICĂ. El este originar din Mehedinţi. S-a născut în 1931, în satul Titerleşti, foarte aproape de Baia de… Read More »

N-AVEM MOAȘTE…

… dar, și dacă aveam, probabil că pelerinajele la Arsenie Boca erau minciuni pe lângă ce era pe-aici, prin părțile noastre. Dacă ținem seama, în primul rând, de pupătorii de ocazie, prin față, prin spate și pe la alte colțuri, pupătoarele simandicoase alergice la mirosul de tămâie de import, fără să mai punem la socoteală… Read More »

Cine nu are lupi, e singur …

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a fost la sărbătoarea crescătorilor de oi, Țurcana, Regina Munților , la Costești, județul Hunedoara. Ocazie cu care a mai dat apă la moara unora care nu se mai satură de pilde, cu sau fără șchepsis, rostite de Mehedințeanul nostru: Este un loc extrem de plăcut şi extrem de instructiv, în… Read More »

Plecarea săptămânii, lunii,anului…

Glumeau unii prin oraș, apropo de postarea de mai jos, cum că DIKTATORU A FUGIT! Fără elicopter, fără balcon, a scris, simplu, o demisie pe care a semnat-o altcineva și gata, visul frumos s-a terminat, adiooooooooo! Rea lume are Severinul ăsta, dacă ținem cont de faptul că personajul de care facem vorbire nu este altul… Read More »

NODIȚ CRISTIANA SIMONA și SORIN JIANU s-au plimbat cu DUBA

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI ECONOMICE În dimineața zilei de joi, 15 iunie a.c.,polițiștii din Mehedinți cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de infracţiuni economice, săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în… Read More »