Category Archives: COLŢU PINGUINULUI

COLȚU’ PINGUINULUI …

M-am închis în casă, dă la o vreme, și-mi număr firele dă păr dă pă picioare, că cică e la modă să știi numărul egzact, altfel nu vine moș Niciolaie la tine. Mi s-a făcut un dor dă copilărie dă am luat cățaua-n casă ca să sîmtă și ea că are copilărie, să nu zîcă,… Read More »

COLTU’ PINGUINULUI

M-a lovit, aseară, o frunză, care cădea-n asfințit dă toamnă flămîndă de am crezut că mi să topește inspirația și rămîn cu cortexul nevindecat. Era ceva-n ea, în frunză, un miros dă anotimp coclit, nici cald, nici rece, care mă-ndemna la inflexiuni poetice cum numai mintea mea poate să le sloboade. Năuc, am sîmțît nevoia… Read More »

COLTU’ PINGUINULUI …

Coane, nu știu ce naiba am la lingurică, că m-am trezît az noapte ud fleașcă. O visasem pă coana matale, Culcușica, în ipostaze dă care mi-e și rușine să le pomenesc, și anume vorbea la colț dă strada ailaltă, nu a mata, cu nea Milogogu și cu tanti Nuța Cucu, în șoaptă. Eu n-am auzît… Read More »

COLȚU’ PINGUINULUI …

Am avut puțintică treabă cu unele mici corecturi ale operei mele vaste și acu, că am revenit, am aflat că m-ați căutat. Foarte multă lume e îngrijorată dă starea mea dă fapt, nu a nației, cum tot spune Pătraru ăla și eu știu că n-are dreptate, Păi eu am lucrat cu oameni strașnici dă la… Read More »

Pinguinul cu mustata

Am mai avut un vis, mult mai tare ca al americanului ăluia care voia să ajungă președinte, eu am avut un vis în altul, deci era promoție, mînca-v-aș soarta voastră dă viețași care habar nu le-aveți cu filosofeala veții. În visul meu nu era loc decît pentru mine, că doar nu era s-o visez pă… Read More »