Category Archives: COLŢU PINGUINULUI

COLTU’ PINGUINULUI

M-a lovit, aseară, o frunză, care cădea-n asfințit dă toamnă flămîndă de am crezut că mi să topește inspirația și rămîn cu cortexul nevindecat. Era ceva-n ea, în frunză, un miros dă anotimp coclit, nici cald, nici rece, care mă-ndemna la inflexiuni poetice cum numai mintea mea poate să le sloboade. Năuc, am sîmțît nevoia… Read More »

COLTU’ PINGUINULUI …

Coane, nu știu ce naiba am la lingurică, că m-am trezît az noapte ud fleașcă. O visasem pă coana matale, Culcușica, în ipostaze dă care mi-e și rușine să le pomenesc, și anume vorbea la colț dă strada ailaltă, nu a mata, cu nea Milogogu și cu tanti Nuța Cucu, în șoaptă. Eu n-am auzît… Read More »

COLȚU’ PINGUINULUI …

Am avut puțintică treabă cu unele mici corecturi ale operei mele vaste și acu, că am revenit, am aflat că m-ați căutat. Foarte multă lume e îngrijorată dă starea mea dă fapt, nu a nației, cum tot spune Pătraru ăla și eu știu că n-are dreptate, Păi eu am lucrat cu oameni strașnici dă la… Read More »

Pinguinul cu mustata

Am mai avut un vis, mult mai tare ca al americanului ăluia care voia să ajungă președinte, eu am avut un vis în altul, deci era promoție, mînca-v-aș soarta voastră dă viețași care habar nu le-aveți cu filosofeala veții. În visul meu nu era loc decît pentru mine, că doar nu era s-o visez pă… Read More »

COLȚUL PINGUINULUI

Am observat că mintea a-nceput să facă celulită, o formă d-aia telectuală, care am înțăles eu dîn karma lui Bogdaprostu că afectează grav doza dă încredere în rîndul populației. Az noapte m-am trezît, am oprit aeru condiționat și am chemat-o pă tanti Nuța Cucu să-mi facă vînt cu operele mele reîntregite, adăugite și reeditate, ca… Read More »

COLȚU’ PINGUINULUI …

Tanti Nuța Cucu îmi dădu, dis dă dimineață, deșteptarea, că cică a visat ea nasol az noapte, se făcea că eram vedetă locală și nu mai băgam lumea-n samă, și ca urmare a acestui fapt imprevizibil dîn partea mea strada a hotărît să mă prezint și să dau socoteală. A ticluit ea un tabel dă… Read More »