Category Archives: anchete

O factură pentru (NE) liniștea Severinului

Dacă o să fie, sau nu, LINIȘTE la S.C. SECOM S.A., SOCIETATE PE ACȚIUNI – și veți vedea de ce subliniem asta! – , vom încerca să vă ținem la curent în următoarele numere ale CRONICA DE SEVERIN. Nu de alta, dar prea se forțează niște limite și, din factura de 18 milioane pe care… Read More »

Despre CFR și mama Omida, în același text

Mersul cu trenul de la Craiova la Drobeta Turnu Severin s-a transformat într-o aventură care poate dura si 3-4 ore deși sunt doar 120 de kilometri. Întârzierile sunt regulate că ar trebui introduse în graficul de circulație al trenurilor. După ce trece de Filiași, trenul merge ca melcul și uneori oprește pe neașteptate. Iar între… Read More »

Biserică românească în Timoc

boian

Duminică, 24 mai a.c., în NEGOTIN, Serbia, a fost sfinţită Biserica ortodoxă românească ‘Sf. Mucenic Ioan Valahul’ aflată sub jurisdicia Protopopiatului ,,Dacia Ripensis’ în fruntea căruia se află preotul Boian Alexandrovici. Preotul Bojan mărturisea, cu această ocazie, că așezământul din Negotin urmează celor din Malainița, Isakova, Gorneana și Bor, zidite de credincioși în condiii grele,… Read More »

Cum a ajuns Gherghe primar …

gh ftrt

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Dr. Tr. Severin sub nr.  9047/225/2012, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 al mun. Dr. Tr. Severin, a înaintat instanţei de judecată spre validare mandatul de primar al mun. Dr. Tr. Severin, în temeiul art. 99 alin. 5 din Legea nr. 67/2004 motivat de faptul că, în urma alegerilor… Read More »

Scrisoare deschisă reprezentanților Guvernului României și organelor statului

Sectorul Hidroenergetic are în conducere incompetenți, interlopi și infractori Urmare a sentinței civile pronunată în dosarul 6857/2/2013, ICCJ l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de „conflict de interese”, pe numitul Remus Adrian Borza. De asemenea a fost dată ca pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a îndeplini  functia de administrator judiciar,… Read More »